Έκδοση - Ανανέωση Άδειας Λειτουργίας Διαγνωστικού Κτηνιατρικού Εργαστηρίου

Οι ακτινολογικές κτηνιατρικές εγκαταστάσεις πρέπει να πληρούν τους Κανονισμούς Ακτινοπροστασίας (Υπ.Αποφ.Αριθ.1014(ΦΟΡ) 94/6.3.2001(ΦΕΚ/Β216)) όπου ισχύουν κατά την κλασσική ακτινοδιαγνωστική  και επιβάλλεται να διαθέτουν άδεια λειτουργίας .

Κατόπιν των αναφερομένων η συμβολή ενός επαγγελματία ακτινοφυσικού κρίνεται απαραίτητη για την τελική έκδοση-ανανέωση της άδειας λειτουργίας. Οι υπηρεσίες του αφορούν την εκπόνηση μελέτης ακτινοπροστασίας και τη σύνταξη έκθεσης ακτινοπροστασίας και έλεγχο ασφαλούς λειτουργίας του ακτινολογικού εξοπλισμού με κατάλληλα πιστοποιημένα όργανα. Επίσης ,ο ακτινοφυσικός δύναται να παρέχει πληροφορίες σε ζητήματα ακτινοπροστασίας που αφορούν εσάς τους ίδιους και το ευρύτερο κοινό, όπως επίσης να κατέχει συμβουλευτικό ρόλο στη βελτιστοποίηση διαγνωστικών εφαρμογών.

Η  ειδική άδεια λειτουργίας  η οποία χορηγείται από την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή(ΕΕΑΕ) ισχύει για 5 χρόνια.

Στη συνέχεια σας υποβάλλεται η πρόταση για παροχή υπηρεσιών ακτινοφυσικού προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας.

Υποβολή πρότασης για παροχή υπηρεσιών ακτινοφυσικού

Για έκδοση άδειας λειτουργίας ιδιωτικού κτηνιατρείου απαιτείται:

1. Αίτηση κτηνιάτρου 

2. Μελέτη ακτινοπροστασίας και θωρακίσεων  πριν την κατασκευή του θαλάμου  από Ακτινοφυσικό Ιατρικής.

3. Έκθεση ακτινοπροστασίας (προσωπικού και χώρου)και ασφαλούς λειτουργίας του ακτινολογικού εξοπλισμού από Ακτινοφυσικό Ιατρικής.

Τα παραπάνω υποβάλλονται από τον υπεύθυνο κτηνίατρο στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (EEAE). Η υποβολή μπορεί να πραγματοποιηθεί και ηλεκτρονικά στο email της ΕΕΑΕ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Σχετικά με τις υπηρεσίες Ακτινοφυσικού:

Α] Μελέτη ακτινοπροστασίας και θωρακίσεων καθώς και επίβλεψη της τοποθέτησης των μολύβδινων θωρακίσεων πριν την κατασκευή του θαλάμου.

Πραγματοποιείται μελέτη των θωρακίσεων βάσει των αρχιτεκτονικών σχεδίων του χώρου  και του φόρτου εργασίας του εργαστηρίου.

Β ]Έλεγχος ακτινοπροστασίας και   ασφαλούς λειτουργίας του ακτινολογικού εξοπλισμού.

Πραγματοποιείται στο χώρο του εργαστηρίου και ελέγχεται  με κατάλληλα όργανα η επάρκεια των θωρακίσεων καθώς  και η ασφαλής λειτουργία του ακτινολογικού εξοπλισμού.

Στη διάθεση σας για όποιες πληροφορίες-διευκρινίσεις,

Μπάκα Ειρήνη

Φυσικός Ιατρικής-Ακτινοφυσικός

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 6974438491

Χάρτης Κτηνιάτρων

Αναζητείστε εύκολα και γρήγορα κτηνίατρο κοντά σας εισάγοντας τη διεύθυνσή σας!

Χάρτης

Θέλετε να γίνετε μέλος;

Ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος του Συνδέσμου; Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Back to top