Ανακοίνωση σχετικά με το συνάδελφο κο. Νικόλαο Γιαννακά

Αθήνα, 17 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναφορικά με την αήθη επίθεση που δέχτηκε το μέλος μας,  κτηνίατρος, κ Νικόλαος Γιαννακάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) από την σελίδα του Φιλοζωϊκού Σωματείου Νίκαιας – Κερατσινίου, την Παρασκευή 12 Μαϊου 2017, ο ΣΚΜΖΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα Μέλη αυτού, επιθυμούν να εκφράσουν συλλογικά την αμέριστη συμπαράσταση τους στον συνάδερφο.

 

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά παρουσιάζεται το φαινόμενο «δυσαρεστημένοι» ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, ενδεδυμένοι ή όχι τον μανδύα του οργανωμένου φιλόζωου, παρεμβαίνοντας στην Ιατρική Πράξη του Ιατρού παρότι αγνοούν και τις πιο βασικές αρχές αυτής, να εκφράζονται κατά τρόπο απόλυτα συκοφαντικό χρησιμοποιώντας την ανέξοδη δημοσιότητα που τους παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταχειριζόμενοι βαριά υβριστικούς και βλάστημους χαρακτηρισμούς εναντίον κτηνιάτρων, διότι έχουν την εντύπωση ότι ο κτηνίατρος έκανε λάθος ή έπραξε λιγότερα από όσα νόμιζαν εκείνοι ή δεν τους φέρθηκε όπως νόμιζαν αυτοί. Στην προκειμένη περίπτωση, η ανάγνωση των σχολίων των μελών της ιστοσελίδας του εν λόγω Σωματείου αφήνουν άφωνο τον αναγνώστη. Τα σχόλια υπερβαίνουν την ύβρη και τη συκοφαντία και προχωρούν σε κατάρες και απειλές εναντίον της σωματικής ακεραιότητας και υγείας των τέκνων του συναδέρφου καθώς και σε απειλές για καταστροφή της περιουσίας του. Τα σχόλια αυτά δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν εθελοντή ζωόφιλο καθώς δεν είναι δυνατόν κάποιος που είναι ευαίσθητος στην ευζωία των ζώων να έχει διάθεση να εγκληματήσει, προβαίνοντας σε αυτοδικία και αναλαμβάνοντας το ρόλο του κατήγορου, του μάρτυρα, του δικαστή και του δήμιου για ένα περιστατικό για το οποίο δεν έχει την παραμικρή ιδέα.

Ο ΣΚΜΖΑ δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα προστατέψει, χρησιμοποιώντας κάθε έννομο μέσο, την τιμή, την υπόληψη, τη φήμη, τη σωματική ακεραιότητα των κτηνιάτρων και φυσικά των μελών των οικογενειών τους, την περιουσία και την ψυχική τους ηρεμία ενάντια σε κάθε έναν που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. Ο Σύνδεσμος, εδώ και δεκαετίες προάγει την προστασία της υγείας και ευζωίας των ζώων και επ’ ουδενί δεν θα αφήσει αναπάντητη την οργανωμένη κακοποίηση των ανθρώπων – κτηνιάτρων. Για το λόγο αυτό δηλώνει ότι θα παράσχει κάθε αρωγή που είναι αναγκαία στον συνάδερφο - κτηνίατρο.

Το ΔΣ του ΣΚΜΖΑ.

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανακοίνωση από εδώ

Χάρτης Κτηνιάτρων

Αναζητείστε εύκολα και γρήγορα κτηνίατρο κοντά σας εισάγοντας τη διεύθυνσή σας!

Χάρτης

Θέλετε να γίνετε μέλος;

Ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος του Συνδέσμου; Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Back to top