Επιστολή του ΣΚΜΖΑ προς το Σύνδεσμο Αντιπροσώπων Εισαγωγέων και Παρασκευαστών Κτηνιατρικών Φαρμάκων

Σύνδεσμος Κτηνίατρων Μικρών Ζώων Αττικής

Προς

Τον Πρόεδρος του ΔΣ του

Συνδέσμου Αντιπροσώπων Εισαγωγέων και Παρασκευαστών Κτηνιατρικών Φαρμάκων

κ. Θεοχάρη Κολοβέα

 

Αξιότιμε κε Πρόεδρε,

 

Η Χώρα μας και ολόκληρος ο Πλανήτης βιώνει μία πρωτοφανή κατάσταση. Στην ουσία βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η Παγκόσμια και Εθνική Οικονομία βυθίζεται σε βαθύτατη ΚΡΙΣΗ.

Ο Σύνδεσμος Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, ως εκπρόσωπος των ασκούντων τη Κτηνιατρική των μικρών ζώων, έχει υποχρέωση να απευθυνθεί στον Συνδέσμο Αντιπροσώπων Εισαγωγέων και Παρασκευαστών Κτηνιατρικών Φαρμάκων.

Δεκαετίες τώρα υπάρχει στενότατη συνεργασία ανάμεσα στις Φαρμακευτικές Εταιρίες και στον Κλινικό Κτηνίατρο.Οταν εξερράγη η Οικονομική Κρίση στην Χώρα μας, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ο κλινικός Κτηνίατρος ήταν αυτός που σαςπαρειχε  τη ρευστότητα που είχατε ανάγκη, εξοφλώντας σας τοις μετρητής και απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων τιμών τις οποίες κάνατε κάθε χρόνο και σχεδόν σε όλα τα κτηνιατρικά σκευάσματα.

Η παρούσα κατάσταση έχει ως εξής:

Είναι τέλος Μαρτίου. Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι οι μήνες όπου ΟΛΟΙ οι κτηνίατροι στοκάρουμε στα μαγαζιά μας φάρμακα και υλικά καθώς ξεκινά η ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδος. Όλα τα κτηνιατρεία είναι φορτωμένα με τιμολόγια αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν μέσα στις επόμενες μέρες σύμφωνα με την εκπτωτική πολιτική που όλες οι Φαρμακευτικές Εταιρίες ακολουθούν ενιαία και συντονισμένα.

Η Πολιτεία ,μεχρι σημερα, μας αντιμετωπίζει ωσάν οι επιχειρήσεις μας να λειτουργούν κανονικά, αφαιρώντας ελαχιστα από τα αβάστακτα βάρη που βαρύνουν τις πλάτες του Έλληνα Κτηνίατρου (ΦΠΑ, ΦΜΥ, Ασφαλιστικές Εισφορές κλπ) παριστάνοντας ότι δεν βλέπει πώς το 40% του τζίρου του Μαρτίου και πιθανότατα ολόκληρος ο Απρίλιος και ο Μαΐος θα χαθούν. Η οικονομική ασφυξία είναι προ των πυλών.

Ως εκ τούτουήρθε η ώρα οι Φαρμακευτικές του κλάδου μας να βάλετε πλάτη, τιμώντας τη επί σειρά δεκαετιών συνεργασία μας .

Για αυτό ζητούμε συντονισμένα ΟΛΕΣ οι Εταιρείες του Κλάδου  να μεταφέρετε την ημερομηνία λήξης της έκπτωσης μετρητοίς ΟΛΩΝ των τιμολογίων έκδοσης Φεβρουαρίου και Μαρτίου κατά 45 ημέρες και το ίδιο να ισχύσει για όλα τα νέα τιμολόγια με ημερομηνία έκδοσης μέχρι και ολόκληρο τον Αύγουστο. Επίσης ζητούμε για ΟΛΑ τα τιμολόγια χωρίς εξόφληση μετρητοίς ημερομηνιών Φεβρουαρίου – Μαρτίου καθώς και τα καινούργια με ημερομηνία έκδοσης μέχρι τον Αύγουστοτη μετάθεση της εξόφλησης τους κατά 90 ημέρες.

Επιπλέον ζητάμε το πάγωμα κάθε νέας αύξησης τιμών για τέσσερα έτη και όπου αυτό είναι εφικτό την μείωση στα επίπεδα του 2018 των τιμών οι οποίες τα τελευταία δύο έτη έχουν εκτοξευτεί είτε με άμεσες αυξήσεις είτε με μειώσεις εκπτώσεων εξόφλησης και ποσοτικές.

Μία τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει ένα ισχυρό εργαλείο ρευστότητας, μία τεράστια ανακούφιση στα κτηνιατρεία και θα αποδείξει έμπρακτά την αμοιβαια εκτίμηση και συνεργασια μας ολων αυτων των χρονων.

 

Μετά τιμής

Για λογαριασμό όλων των Κτηνιάτρων

Κωνσταντίνα Κανούρη – Μπελτέκου                     Ηλίας Γιαννόπουλος

Πρόεδρος του ΔΣ                                                             Γραμματέας του ΔΣ

ΣΚΜΖΑ                                                                                 ΣΚΜΖΑ

Χάρτης Κτηνιάτρων

Αναζητείστε εύκολα και γρήγορα κτηνίατρο κοντά σας εισάγοντας τη διεύθυνσή σας!

Χάρτης

Θέλετε να γίνετε μέλος;

Ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος του Συνδέσμου; Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Back to top