Αδέσποτα και ΣΚΜΖΑ

Ο Σύνδεσμος Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής (ΣΚΜΖΑ), είναι ο ΠΡΩΤΟΣ συλλογικός φορέας στην Ελλάδα και ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ που παρουσίασε και συνεχίζει να εφαρμόζει σύστημα αντιμετώπισης του προβλήματος των αδεσπότων ζώων.

Το εν λόγω πρόβλημα που μαστίζει σχεδόν την πλειοψηφία των κρατών διεθνώς ( και Ευρώπη και ΗΠΑ και Αυστραλία ), αντιμετωπίζεται στα κράτη αυτά μέσω ενός συστήματος περισυλλογής και ευθανασίας μετά από παραμονή λίγων ημερών.

Στη χώρα μας ο Σύνδεσμος (ΣΚΜΖΑ), εδώ και 8 χρόνια εφαρμόζει στους ενδιαφερόμενους Δήμους, ένα σύτημα που περιλαμβάνει:

  1. Περισυλλογή των αδεσπότων.
  2. Στείρωση – Εμβολιασμό – Νοσηλεία λίγων ημερών
  3. Σήμανση
  4. Επανατοποθέτηση.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει περιγραφεί ΔΙΕΘΝΩΣ και αναφέρεται ωςCatchandReleaseprogram ή διαφορετικά ως AthensModel.

Στην όλη προσπάθεια μέχρις στιγμής συμμετέχουν 8 Δήμοι του ν.Αττικής Μόνο την τελευταία χρονιά (2002) στειρώθηκαν και επανατοποθετήθηκαν 1300 ζώα

Οι Ελληνες Κτηνίατροι και ειδικότερα ο Σύνδεσμός τους στην Αττική έχουν απο χρόνια ευαισθητοποιηθεί και ενδιαφερθεί για το πρόβλημα των αδεσπότων ζώων, χωρίς να περιμένουν καμμιά κυβερνητική, διαδημοτική ή άλλου είδους ανακοίνωση και εξαγγελία της τελευταίας στιγμής. Αρκεί η εμπιστοσύνη και η μαζικότερη συμμετοχή από πλευράς των δήμων για να έχουμε καλύτερα και ταχύτερα αποτελέματα.

Αρκεί η εμπιστοσύνη και η μαζικότερη συμμετοχή από πλευράς των δήμων για να έχουμε καλύτερα, ταχύτερα και ασφαλέστερα αποτελέματα.

Πέρα από τις οργανωμένες στειρώσεις μόνο τα μισά ιατρεία του Ν.Αττικής δαπανούν σε υλικά και υπηρεσίες, υπέρ αδεσπότων ετησίως, ποσό που αγγίζει τα 150.000 ευρώ. (Στατιστικό 2002, ΣΚΜΖΑ)

Σ.Κ.Μ.Ζ.Αττικής

Χάρτης Κτηνιάτρων

Αναζητείστε εύκολα και γρήγορα κτηνίατρο κοντά σας εισάγοντας τη διεύθυνσή σας!

Χάρτης

Θέλετε να γίνετε μέλος;

Ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος του Συνδέσμου; Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Back to top